Idrætslinie

En idrætsdaglig dimension i undervisningen

På idrætslinjen forventes det, at du har en særlig interesse for de mekanismer, der er afgørende for, at din krop fungerer optimalt.

Idrætslinjen har særlig indflydelse på de naturvidenskabelige fag, hvor der er fokus på kroppens funktioner, og der laves idrætsfaglige beregninger med anvendelse af matematiske formler og fysiske love.

Du skal i den forbindelse være frisk på at udarbejde div. rapporter samt videreformidle din viden til andre både mundtligt og skritiligt

• at lære om og med kroppen
  • at prøve mange forskellige idrætsdiscipliner
  • at arbejde målrettet med sin fysiske form og forbedring af egne præstationer
  • at deltage i idrætsstævner og konkurrencer
  • at opnå teoretisk viden om sammenhængen ml. kost, motion og præstation
  • Oplever flow og udvikling af egne færdigheder
  • Bliver dygtigere både fysisk, teknisk og taktisk
  • Formidler kendte idrætsdiscipliner til andre
  • Er ambitiøse både fagligt og fysisk

Hvad er Idrætslinjen?

Har man som elev en grundlæggende glæde ved alt, der har med bevægelse, leg og konkurrence at gøre?
Så er idrætslinjen det rigtige valg!

Her får man udfordrende, sjove og grænseoverskridende oplevelser.

På linjen vil du møde engagerede lærere og elever, der er vilde med sport.

Fysisk og psykisk sundhed er afgørende for aktivitetsniveauet og tæt forbundet med evnen til at lære nyt. På idrætslinjen lærer du om og med kroppen. Du får en både teoretisk og praktisk indsigt i sammenhængen ml. kost, motion og præstation.

På idrætslinjen er der tid til fordybelse og fokus på taktik og konkurrence. Der er plads til at indstudere det helt rigtige spark, hop og kast. Du vil opleve flow og udvikling af egne færdigheder.

Idrætslinjen – en verden af teori, sport og bevægelse

Idrætslinjen er sammensat af forskellige kursusforløb i bl.a. fodbold, basket, volley, svømning, kampsport og kajak. På vores basketkursus kommer der f.eks. en professionel basketspiller som gæsteunderviser, og vi ser Svendborg Rabbits spille en ligakamp.

På idrætslinjen deltager du i flere stævner og konkurrencer. Nogle stævner står vi selv for. På idrætslinjen har vi et godt samarbejde med det lokale foreningsliv og ungdomsskolen, som stiller gæsteinstruktører til rådighed i undervisningen.

På idrætslinjen elsker vi at tage på ture ud af huset og få nye input. Vi cykler til Faaborg, Svendborg eller Odense – når blot det skaber gode oplevelser, vi aldrig glemmer. På idrætslinjen kræver vi ikke, at du skal være super god til idræt, blot du har mod på at give den ”en skalle”.

Mandag, 11. 12. 2017
Skoleaktivitet9ID/9IT/9NA